Rize Yayla Balı Şiparişi Hemşin Yayla Balı Satışı

Yayla Balı günümüzde çok çeşitlidir. Hepsi çiçek balıdır esasında. Yalnız buradaki detay yaylanın yüksekliği yani rakımıdır. Yüksek rakımda çiçek çeşitliliğinin oldukça fazla olması Yayla Balını sıradan Çiçek Ballarından ayıran detaydır. Bu detay pekte hafife alınacak bir detay değildir.

Rize ili Çamlıhemşin ilçesine bağlı Sıraköy mezrasında, aynı zamanda Anzer Yaylasının arka yüzünde, ortalama 2100 metre yükseklikte üretilen çok kaliteli bir bal’ dır. Yıllık üretimi çok az olan bu bal, Anzer Balı kalitesindedir. Balın kalitesi çok yüksek olup buna göre çiçek balına göre faydası da çok yüksektir. Yayla Balı Karadeniz Yaylalarında ve Doğu Anadolu yüksek tepelerinde olur. Arıcılar genelde bu 2 bölgeyi de aynı anda tercih edebilirler. Bu bölgede de aynı arı ırkı Kafkas arıları vardır.

Yayla balı 2-3 ay sonda kristalleşir. Sıcak suya konulan kavanoz tekrar eski halini alacaktır. Fakat donan bu balı krema şeklini alır ve kumlanma olmadığı içinde bu şekilde de tüketilebilir. Piyasada çok fazla Yayla Balı adı altında şekerli bal satılmaktadır. Güvenilir arıcıları tercih etmenizde fayda vardır.

Yayla Balı Çamlıhemşin ; bu bal Anzer Yaylasının arka yüzü olan Çamlıhemşin Yaylasında olur. Anzer Balı kadar değerli bri baldır.Üretimi kısıtlı ve kg fiyatı Anzer balı kadar yüksektir.

Rize'de, pek çok endemik bitki türünün bulunduğu yaylalarda üretilen ballar, yüksek fiyatlarıyla adeta altınla yarışıyor. Rize Arıcılar Birliği Başkanı Fevzi Civaoğlu, yörede 2 bin 500 civarındaki arıcının yaklaşık 80 bin kovanda bal üretimi yaptığını söyledi. İl genelinde yılda 500 ile bin ton arasında bal üretildiği anlatan Civaoğlu, ''Bu yıl Rize genelinde 600 ton civarında bal üretildi. Rize'de genellikle kestane balı üretiliyor. Bunun dışında çiçek ile çok az miktarda komar balı da üretiliyor'' dedi.

NOT:Ayder yaylalarında köylüler tarafından üretilen meşhur ohçor yayla balı. %100 Doğaldır.Özellikle mide rahatsızlığı,astım ,bronşit rahatsızlığı olanlara iyi gelir. Enerji verir ,vücudu yeniler.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çiçek Balı Fiyatlari Organik Çiçek Balı Şiparişi ve Satışı

Hakiki Kestane Balı Organik Kestane Balı Satışı Siparişi