Organik Anzer Balı Hakiki Anzer Balı Şiparişi ve Satışı

Anzer Balı, Rize’nin ikizdere ilçesine bağlı ballıköy anzer yaylasında yaklaşık 3000-3500 metre rakımda üretimi yapılan zahmetle yapılan bir baldır. Hacettepe Üniversite’sinde analiz ettirilerek garantisi tescil ettirilmiş olan bir baldır. Yaylanın resmi ismi Ballıköy olmasına rağmen bal adı olarak Anzer Yaylası adıyla kullanılmaktadır. Anzer balının, kanser hücrelerini yok etme, kanı yenileme ve temizleme özelliğinin bulunmasının yanında insan sağlığı açısından birçok yararlarının olduğu söylenmektedir.

Anzer yaylasının bir kısmı kendine has çiçeklerinden arıların elde ettiği bal, gerek tat gerekse aroma olarak diğer ballardan farklı bir baldır. Yabancı botanikçilerin yaptıkları araştırmalara göre Anzer balının üretildiği habitat ortamında yaklaşık 500’e yakın çiçek vardır ve bu çiçeklerden yaklaşık 90 tanesi endemiktir yani dünyada sadece anzer yaylasında yetişmektedir. Anzer yaylasında arılar Haziran itibarı ile çiçeklerden polen toplamaya başlarlar ve bu süreç Ağustos ayına kadar devam eder. Ağustos ayının ortasında ise üretilen ballar kovanlardan alınır.

Anzer Balının Fiyatı Ne Kadar?

Anzer Balı üretimi tamamen doğal yollardan olduğundan anzer balının fiyatı’nı belirleyen en önemli unsur doğadır. Bazı yıllar neredeyse hiç anzer balı üretilemez. 2016 yılında 900 TL olan anzer balının kilo fiyatı 2017 yılı itibariyle rekolteye bağlı olarak açıklanacak.

Normal bir arı kovanında ortalama 25 kilo arı çıkarken, 1 adet anzer balı kovanından en fazla 1 kilo anzer balı üretilmektedir. Anzer yaylasından elde edilen yıllık ortalama bal miktarı yarım ton ( 500 kg ) civarındadır.

Anzer Balının Faydaları Nelerdir?

Anzer Balı uzmanlarının ve anzer balı üreticilerinin anzer balının faydaları hakkındaki görüşleri şöyle: Damar sertliğine iyi gelmesi, damar tıkanıklığını önlemesi, ağız yaralarını iyileştirmesi, cilt lekelerini gidermesi, bademcik iltihabını yok etmesi sayılabilir. Aynı zamanda cinsel gücü arttırıcı etkisi de bilinmektedir. 

Bunların dışında; ameliyat yaralarının iyileşmesini hızlandırıcı etkisinden, ağrı ve sancıları gidermesi, akciğer hastalıklarına karşı koruma sağlaması da sayılabilir. Bağırsak iltihabına iyi gelmesi, beyni beslemesi, iştah açması, sinir sistemine iyi gelmesi sayılabilir. Ayrıca kanı temizlediği, kemikleri güçlendirdiği, saç dökülmesini, sedef hastalığını önlediği, karaciğer hastalıklarında, hepatit problemlerinde, astım ve öksürük gibi rahatsızlıklara iyi geldiği söylenmiştir.

Anzer Balının Bileşimi
Genel olarak tüm ballarda olduğu gibi anzer balı % 40 civarında meyve şekeri, % 36 civarında şeker ( Üzüm şekeri ve sükroz ), % 16-8 civarında su, % 7 civarında ise mineral, vitamin, protein ve diğer bileşimleri ihtiva eder. Aslında Anzer balını çok özel kılan bu % 7’lik dilim içinde bulunan bazı özel maddelerdir.

Anzer balı bileşim olarak diğer hakiki ballar ile hemen hemen aynıdır ancak bazı bileşim farklılıkları ve yoğunlukları olabilir.

Bal içerisinde, sitrik asit, asetik asit, buturik asit gibi asitler bulunmaktadır. Amilaz, katalas, aksidas gibi enzimler, Tiamin, Niasin, C vitamini, Riboflavin gibi vitaminler bulunmaktadır. Potasyum, Kalsiyum, Kükürt, Fosfor, Sodyum, Silisyum, Demir, Bakır ve mangan gibi minareller ile bazı proteinler bulunmaktadır.

40 C üzerindeki sıcaklıklarda balda bulunan enzim ve polenleri etkisiz hale getirdiğinden, balın kalitesini düşürmektedir. Bu nedenle de, balın kristalize olmasını engellemek amacıyla yapılan ısıl işlemi, buradaki arı kovanlarından bal sağımı (hasatı) sırasında uygulanmamaktadır, bal sağımı soğuk olarak yapılmaktadır.

Anzer Balı Nasıl Kullanılmalıdır 

Büyüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir çorba kaşığı

Küçüklere : Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Şeker kaşığı

Bebeklere : Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Çay kaşığı Ilık süt yada su ile şerbet yapılarak ta tüketilebilir.

NOT: Diğer ballar gibi bu balda tüketildikten sonra hızla kana karışmaktadır. Bu nedenle diyabet sorunu olanların uzak durması gerekir. Aynı zamanda bal asidik bir yiyecektir kalorisi yüksektir. Anzer Balı Siparişleriniz için ya (Fiyat Al) yoluyla yada mail atarak yada 0538 700 53 83 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rize Yayla Balı Şiparişi Hemşin Yayla Balı Satışı

Çiçek Balı Fiyatlari Organik Çiçek Balı Şiparişi ve Satışı

Hakiki Kestane Balı Organik Kestane Balı Satışı Siparişi